Rebellerna

Rebellerna 2017-09-09T11:24:12+00:00

Valparna föddes den 31.oktober 2016. Det är total fem valpar kvar, varav två är hanar och tre är tikar.

När jag kom hem från jobbet i måndags hade Maggie bestämt sig för att det var dags att valpa. Beräknad dag var idag, fredagen den 4/11 så valparna kom alltså fyra dagar för tidigt. Innan jag hann blinka hade Maggie förlöst den första valpen, en korrekt liten hane, och fixat allt själv. Där stod jag med snopen min, en sax i handen och tråd för att binda runt navelsträngen och en handduk under armen men, allt var redan klart – Maggie kan själv! Strax därefter kom syster ridgelös till världen. Däremellan hade min fina vän Jennifer dykt upp med Mac Donalds-påsen i handen och Mona, Maggies uppfödare, hade vi kopplat upp på internet. Nu väntade vi på nummer tre som dessvärre kom ut som ett svart paket och redan död, troligtvis sedan en tid tillbaka. Nummer fyra satt fast. Efter några timmar bestämde vi oss för att åka in till djursjukhuset där Maggie blev röntgad och fick dropp. Fyra kvar. Efter att vi hotat med kejsarsnitt klämde hon ut nummer fyra, ytterligare en korrekt hane, men han var stor och det gjorde ont. Tappra, tappra Maggie… Klockan var nu runt midnatt och man såg på henne att det var jobbigt. Trots det kämpade hon på och fick ut lilla fröken, en korrekt tik. Natten fortsatte och efter mycket möda kom det ut en hane till, tyvärr död. En kvar och ute började det ljusna. Vi bestämde oss för ett kejsarsnitt. Jag var övertygad om att den sista inte skulle klara sig så jag tog mina fyra kämpar, satte mig med en kopp kaffe och väntade. Sedan kom den goda nyheten – hon lever! Stora, stora lillsyrran lever! Stor som ett hus satt hon fast, inte ens halvvägs ut, som jag förstod det. Två veterinärer hjälptes åt med att få loss henne och sköterskorna blåste liv i henne! Nu var de fem helt underbara ”Rebeller”!

 

Maggie är en otroligt duktig mamma. Hon tvättar dem och matar dem. Hon har knappt lämnat valplådan sedan vi kom hem. Nu är valparna fyra dagar gamla och växer så att det knakar. Disa är skeptisk, men idag har hon nästan luktat på en. Jag hoppas att hon ska våga leka med dem när de blir äldre och hjälpa Maggie att fostra dem.

 

Tusen tack alla vänner och kollegor som gjorde ett hästjobb på djursjukhuset! För all stöttning och support innan, under och efter valpningen! Ni är alla fantastiska och jag är SÅ glad att ni finns!!!

Valpdata

Namn Kön Halsband HD ED Annat
Kawanda After Work Rebel Rebel, Nelson Hane  Röd     Utställd med Exc. (valp 6-9 mån)
Kawanda Midnight Soul Rebel, Aston Hane  Blå     Multi kronor
Kawanda Easy Morning Rebel Heart, Lila Tik  Lila     Utställd med Exc. HP (valp 6-9 mån)
Kawanda Sunset Rebel Yell, Luna Tik  Svart     Ridgelös
Kawanda Sunrise Wild Rebel Rose, Tesla Tik  Gul     Tre kronor

 

Stamtavla

 
Multi Ch ZOP ZZO ZPU-1 FPr1 FPr2 FPr3 ZPS1 BH FH1 FH2 IPO-FH
Shelridge Aussie Rebel
BIS/BISS AUS Ch
Lionsbane Hes The Boss
RUBISS AUS Ch
Zimbalooba Orions Bow
BISS Ch Annabarh Barrister Brown
Ch Zimalooba Empire Rose
AUS Ch
Usakose Thunder Nlitning
Melaleuca Bindura
Usakose Presumed Inocent
MRBIS AUS Ch
Ozrhode Divine Mystique
BISS BIS AM /AUST Ch 
Camelots Code Red
BISS BIS AM Ch Kimanis Blue Chip Image JC
BISS AM Ch Camelots Follow The Sun
MBISS AUS GR Ch
Ozrhode Ari Mystic Gypsy ET
BIS BISS Ch Caprivi Inside Edge CDX ADM JDX ET
RUBISS Ch Ozrhode Midas Touch
RLD N RLDF SEVCH
Wayosi A Kind Of Magic
 
NUCH LP1 LP2 BH NVV-13 NVV-14 RL1
Kuzonga’s Cheriff
INTCH FINCH NORDCH NV-05
Masithela’s Irresistable Chango
INTCH FINCH NORDCH FCH BISS NV-01 NV-02
Ukukhanya Scout The Red Baron
NUCH DKCH NORDV-98 NV-00 Ami Sariba
LP1 LP2 UHP FP RB
Hunting Choirs Issa
INTCH DCHVDH DKCH
Zeus
DKCH NORV96
Ajuz
S N UCH
Tappinskis Peach and Passion
INTCH NORD FIN N S DK EE UCH NVV-11 NVV-12
Mankoyas Great Gambo
FI V-00 FI UCH WW-00 US CH
Ikimba Shadyridge Okoa
NORD UCH
Mankoya’s Claudia
Tappinskis Obax Onaedo
SE UCH NO UCH
Amageba’s Ekevu Shangi
SE UCH
Oppigården’s Lysa

Wayosi A Kind Of Magic x Shelridge Aussie Rebel

0% inavel i 5 generationer.

Både Maggie och Rebel är friröntgade, mentaltestade och skottfasta. Rebel är en av Europas mest välmeriterade ridgeback-hanar. Han har många meriter och titlar i lydnad, spår och utställning. Även på Maggies sida förekommer många meriter inom brukshundsport. Maggie är den femte generationen som innehar bruksmeriter i sin linje. Kuzungas Cheriff, Sheriff, Maggies pappa, är tillsammans med Rebel, en av Europas mest meriterade hanar inom olika disipliner. Maggies dotter, Wayosi Chattahoochee, Ninja, har redan vid två års ålder erhållit rallytävlingsdiplom.

REBEL

Katerina, Rebels owner and soulmate, wrote this about him:

Rebel is very kind dog to people and children, I have two small children and I trust him absolutely. He has strong hunting instinct, but he is very obedient dog. He is not aggressive to other males. He is a great companion, family member. Still happy, still in good mood, very active dog with a lot of energy, but well controlable. He loves tracking, and he is a great working dog. He is the only ridgeback in Czech Republic who passed exams like FPr2, Fpr3, ZPS1, FH1, FH2 and double day IPO FH. He is also winner of many trials and competitions. I am proud of him and love him to bits because he is very loyal dog and he still wants to please me. He is the best dog I ever had… and I had a lot of dogs 😉

Rebel is giving very well-behaved puppies with strong mentality and with a nice attitude to the world. But also a lot of his offspring are also very nice dogs in exterior.

When I read this, I realized that Rebel is the right male for Maggie. Just what we have been looking for so long. I am so happy I get the opportunity to use him. Thank you so much Katerina!

You can read more about Rebel on his very own page.

MAGGIE

Maggie är en hund med mycket av allt. Hon har en stark personlighet och mycket egen vilja. Maggie är en trygg och stabil tik, hon är nyfiken och hon är orädd. Hon har aldrig uppvisat några rädslor för ljud eller nya miljöer. Hon tar det mesta med ro och går in i nya situationer med en stor portion nyfikenhet och mod. Tillsammans har vi tränat och tävlat lydnad och rallylydnad med fina resultat. Vi tränar också agility och viltspår. På träning gör hon vad som helst för en godisbit, ja, hemma också för den delen. Hon är lekfull, positiv och väldigt glad.

Något som Maggie älskar är race. Vi har vid flertalet tillfällen varit på Greyhound-bana och sprungit med andra ridgebackar. Maggie har flera segrar i både kortbana (ca. 100 m) och långbana (ca. 500 m).

Maggie har också deltagit på utställningar och har hittills vunnit ett svenskt CERT, ett finskt CERT och ett CACIB, samt både svenska och ett norskt reserv-CERT.

Maggie är en allsidig hund som hänger med på det mesta, även om det många gånger är på hennes villkor. Det är väl lite så med rasen överlag att – vill de så kan de! Det gäller att hitta motivationen hos en ridgeback för att få den att göra det du vill. En stor utmaning, men en kul utmaning 🙂

Maggie är sedan tidigare mamma till Wayosi C-kull. Mer info här.